Mijn eerste toernooi 2013
Zoals u misschien weet was dit weekend mijn eerste toernooi van 2013! Dit weekend had ik een toernooi in Soissons, Frankrijk. Het is een Circuit Nationaal toernooi wat een selectie toernooi is voor de Franse schermsters. Er doen altijd over de 100 schermsters aan mee. Bij dit toernooi waren er maar liefst 114 deelneemsters. Schermen in Nederland is kleinschalig in tegenstelling tot andere Europese landen zoals o.a. Duitsland, Frankrijk en Italië.

Wedstrijddag
Om 7 uur ‘s ochtends ging de wekker. De wedstrijd begon om 9 uur, maar voor een goede voorbereiding wil je minstens een uur van te voren in de zaal zijn om je rustig voor te kunnen bereiden. De wedstrijd begon met een poule-ronde. Dit houdt in dat er meerdere partijen tot de 5 treffers geschermd worden. Ik zat in een poule van 7. Mijn poule liep aardig, maar nog niet zoals ik het wilde. Ik had 4 partijen van de 6 gewonnen. Het was genoeg om naar de eerste klasse te gaan. Bij Circuit Nationaal toernooien wordt er altijd onderscheid gemaakt met een eerste en een tweede klasse. De beste 48 gaan naar de eerste klasse. Ik stond 26ste dus dat was prima. Daarna werd er nog een poule geschermd. Dit ging al veel beter dan de eerste poule. Ik had er nu slechts één verloren en ik stond op de 9e plaats na deze poule.

Na de poules gingen we verder met de eliminaties, een knock-out systeem waar er tot de 15 punten geschermd wordt. Door mijn goede resultaat van de poule was ik de eerste ronde vrijgesteld. Mijn eerste partij was totaal geen probleem. Ik had in het begin al een voorsprong van 6-1 en dit heeft mijn tegenstander nooit meer ingehaald. Mijn volgende partij was een uitdaging. Ik moest tegen Metres, een zeer goede Franse die altijd wel in de top 16 van Frankrijk staat. Ik was zeer scherp en ik wist weer voor te komen. Ze was nog wel iets bijgekomen, maar ik herstelde mij op tijd en maakte het af. Het werd uiteindelijk 15-8.

Ik was nu uiteindelijk doorgestroomd naar de top 8 van het toernooi. Ik moest nu tegen Lauren Rembi. De nummer 1 in de Franse devisie. Dit ging zeer lastig worden. Ik kwam in de eerste 3 minuten voor met 2 punten. Helaas haalde ze dit weer op waarna de wedstrijd weer open lag. Ik wist dat ik weer van strategie moest veranderen. Dit lukte en ik wist weer 2 punten voor te komen. Ze wist weer mee te komen. Het stond weer gelijk. Zij maakte een treffer, daarna nog één. Het was nu ondertussen 13-11. Ik gaf niet op en vocht door. Double…14-12 (beide schermster maken tegelijk een punt). Nu mocht zij geen enkele treffer meer maken. Helaas… laatste treffer weer double. Het werd dus uiteindelijk 15-13. Ik was zeer tevreden. Natuurlijk wil je altijd verder komen, maar Lauren Rembi stond vorig jaar nog eerste op de junioren wereldranglijst. Geen schande om van te verliezen en om dan nog twee keer voor te staan is al een prestatie. Het had erin gezeten om van haar te winnen. Het was jammer dat ik op het laatst nét een stukje te kort kwam om de partij te kunnen afmaken. Al met al een prima resultaat om het jaar mee te beginnen!

Created by Raphael Meijer Applications