Leipzig 8 februari 2013.

Mijn tweede wereldbeker van het seizoen. Er waren in Leipzig 182 deelneemsters uit 31 landen. Vorige week was ik nog in Budapest. Daarbij had ik niet slecht geschermd, maar was ik toch al na de poule uitgeschakeld. Ik had 3 partijen met slechts één treffer verloren. Als ik één van de 3 partijen gewonnen had was ik over geweest. Ik zou het nu anders aan gaan pakken. Ik wilde deze week mezelf bewijzen.

We begonnen deze wedstrijd weer met een poule-ronde, waarbij je meerdere partijen tot de 5 punten schermt. We waren met 7 schermsters in de poule dus ik moest in totaal 6 partijen schermen. Mijn eerste partij was tegen een goede Hongaarse Varnai die ook in het team van Hongarije schermt. Dit was echter geen enkel probleem en ik wist hem te winnen met 5-2. Het is altijd fijn om de eerste partij te winnen. Dan ben je gelijk al goed in de wedstrijd. De partij hierna was tegen de Finse Kock. Hierbij maakte ik gelijk een voorsprong, ze kwam toen toch nog iets bij. Het werd uiteindelijk 4-3 omdat de tijd voorbij was. De partij erna moest ik tegen de Duitse Hugas-Mollorqui. Ik ken haar van het Duitse circuit en ik heb eerder van haar gewonnen. Echter kreeg ik nu geen grip op haar manier van schermen en verloor ik met 5-3. Ik had nu 2 partijen gewonnen en 1 partij verloren. Om 100 procent zeker te zijn dat je over bent naar de volgende ronde heb je minstens 3 winstpartijen nodig. De volgende partij wilde ik dus winnen, deze was tegen de Italiaanse Boscarelli. Deze partij werd uiteindelijk 5-2 voor mij. Ik was nu al zeker door en ik had nog twee partijen te schermen. Ik moest nu tegen de sterkste van mijn poule, de Russische Khrapina. Ik had al eerder tegen haar geschermd en toen was het 5-4 voor haar. Ik wist dus dat ik dit kon winnen. Het eerste punt was gelijk voor haar. Ik bleef rustig en ik kwam toch 4-1 voor. De laatste treffer was een double (beide schermers maken een punt) en het was dus 5-2 voor mij. Nu had ik nog een partij te gaan tegen Vacinova uit Tsjechië. Ze kwam één treffer voor en daarna waren er 3 doubles waardoor het al 4-3 voor mijn tegenstander stond. Bij een partij tot de 5 punten is dit erg kritisch. Ik wist het alsnog 4-4 te maken. Nu ging het om de laatste treffer. Deze wist ik gelukkig ook te maken en dat betekende dus dat ik in totaal maar liefst 5 van de 6 partijen gewonnen had! Het was nu afwachten of dit genoeg was om gelijk door te zijn naar de 64.

De eerste 16 schermsters na de poule waren vrijgesteld om gelijk naar de 64 te gaan. Heel lang bleef ik op de 14plaats staan. Echter waren nog niet alle poules nog verwerkt in de uitslag en bij de laatste vier poules kwamen er net nog vier schermsters boven mij. Dit betekende dat ik nog moest elimineren om bij de laatste 64 van de volgende dag te komen.  De eerste eliminatie was ik door mijn hoge plaats wel vrijgesteld. Ik moest nu dus nog één partij schermen om door te zijn naar morgen. Ik moest tegen de Franse Laura Epee. Ik ken haar van het Franse circuit nationale, echter was het alweer een tijd geleden dat ik tegen haar geschermd had. Er zat voor mij een erg lange tijd tussen mijn poule en mijn eliminatie. Ik was om 11.00 uur klaar met mijn poule en ik hoefde de eerste ronde niet te elimineren. Mijn partij begon dus pas om 16.00 uur. 5 uur tussen je partijen is natuurlijk niet het meest ideaal, maar ik was  klaar voor mijn partij. Het ging gelijk op, toen kreeg zij een kleine voorsprong. Ik probeerde het op te halen, maar dit wilde net niet lukken. Het werd 15-10. Ik baalde want ik wist dat er meer in had gezeten, maar er staan nog 2 wereldbekertoernooien op het programma. Eerst zal 2 maart St Maur plaatsvinden en 8 maart ben ik in Barcelona. Ondertussen heb ik nu bijna mijn EK- en WK limiet behaald. Ik heb 2500 punten nodig en met dit resultaat van Leipzig zal ik ongeveer 2400 binnen hebben gehaald.

Created by Raphael Meijer Applications