Met zeven schermers zijn we afgereisd naar de Nederlandse Jeugdkampioenschappen in Alkmaar. Dit jaar gehouden op 17 en 18 september. Steven, Max, Honzik, Frederik, Maurits, Matias en Daan zijn uitgekomen in de leeftijdscategorieën benjamins, pupillen, cadetten en junioren.

Bij de benjamins, op de zondag, heeft Max voor het eerst meegedaan aan het NJK. Door de vele trainingen die hij heeft gedaan was hij goed voorbereid. Max heeft een fantastische prestatie geleverd door als derde te eindigen en daarmee een bronzen plak mee naar huis te nemen! Achteraf thuis een uitgebreide viering met opa en oma, taart en gezelligheid. Van harte, Max!

Bij de pupillen, een leeftijdscategorie hoger, heeft Frederik op de zaterdag een uitstekend resultaat neergezet met zijn derde plaats. Frederik heeft gedurende het hele toernooi sterk geschermd. Met zijn snelle acties en zijn lengte wist hij veel van zijn tegenstanders te snel af te zijn. Goed gedaan, Frederik!

Bij de cadetten hebben Daan, Matias en Maurits een sterke aanwezigheid getoond in de zaal. Tactische aanvallen, en goed doordachte schermacties leverden hen buiten mooie resultaten ook vooral veel aanzien op van de tegenstanders. Maurits heeft het zelfs zo goed gedaan dat hij net als zijn jongere broertje Frederik, een bronzen medaille heeft gewonnen na een hele spannende halve finale waarin hij met veel lef heeft geschermd tegen de uiteindelijke winnaar van het toernooi.

Al met al kunnen we als schermvereniging niets anders dan trots zijn op de deelnemers. Allen zijn ze na dit bijzondere jaar, waarin grote veranderingen hebben plaatsgevonden, boven zichzelf uitgestegen en hebben het ver weten te schoppen. Dit smaakt naar meer. Op naar de volgende toernooien! #gogo

­

Created by Raphael Meijer Applications